top of page

Emilie är åter symmetrisk

Nu när den översta bordgången är bytt runtom är det snart dags att börja lägga däcksbalkar men först måste babords relingstöttor och balkvägare tillverkas och monteras. Krysstinorna, knäna i fören och aktern ska också monteras. Dessa knän håller ihop stävarna med översta bordet och balkvägaren. Nedan: Relingstötta sågas ut på bandsågen

Nedan: Ovansidan av översta bordgången hyvlas innan relingstöttorna monteras

Nedan: Stöttorna skruvas fast med syrafasta M6 7mm Franska träskruv. Därefter monteras balkvägaren utanpå spanten.

Nedan: Balkvägaren spikas fast med 4" ekspik.

Snart är det alltså dags att tillverka däcksbalkar och till det behövs en mall. Mallen används dels för att balkarna ska få rätt bukt men den används också för att passa in ovansidan av balkvägaren. Däcksplankorna ska nämligen vara 45mm tjockt och för att däcksbalkarna ska komma i rätt höjd måste balkvägarna vara i rätt höjd i förhållande till översta bordets ovansida, alltså 45mm. Genom att lägga mallen på översta bordet kan jag sedan veta exakt hur mycket som måste hyvlas på balkvägarens ovansida. för att måttet ska stämma.

En tumregel för däcksbalkens bukt är att höjden ska vara mellan 1/30-1/20 av båtens bredd. båten är 3.6 meter bred och jag gjorde mallen 125mm hög. Min pappa gjorde mallen på datorn, sedan printades den ut fullskaligt. Pappersmallen klistrades sedan på en plywoodskiva och sågades ut på bandsågen.

Nedan: Sista balkvägaren hyvlas med stöthyvel.

Och tillslut blev Emilie symmetrisk igen!

Nedan: Krysstinan i aktern passas in.

bottom of page